sobota 3. mája 2014

Kozmetika z lekárne

Ahojte,
konečne mám už svoj počítač doma a hneď Vám prinášam aj jeden nový článok. Najbližšie dni už určite bude nové video.
Neviem ako ste na tom vy, ale ja v lekárni často kozmetiku nekupujem. Jedna vec je, že nemám citlivú pleť a ani žiadnu alergiu a na druhej strane často čítam, že kozmetika je tam zbytočne predražená. Tieto dva výrobky však drahé veľmi neboli a tak som ich chcela vyskúšať.

Bioderma Sébium H2O micelárna voda
Všeobecne som chcela vyskúšať nejakú micelárnu vodu. Keď som videla v lekárni tento zmenšený produkt za 3 €, rozhodla som sa ju kúpiť a vyskúšať. Aj keď tento rok prebieha akcia s biodermou, že každý mesiac zlacnia jeden produkt, rýchlo sa vypredá a ja som si ešte od začiatku roka nestihla kúpiť ani jeden.
Táto micelárna voda je určená na každodenné čistenie zmiešanej, alebo mastnej pokožky. Ja mám skôr pleť normálnu a preto som mala pociť, že mi trošku pleť vysúša. Ďalšia vec je, že sa nerada odličujem iba s pomocou pleťovej vody. Mám pocit, že pleť nie je úplne vyčistená, ale to je asi iba o zvyku. V konečnom dôsledku nie je úplne zlá, na mastnú pleť môže byť dobrá. Určite ju nevyhodím, no už by som si ju viac nekúpila. Čakala som niečo viac.

 Avéne Cleanance Gel
Tento výrobok som dostala od lekárničky zdarma, pretože je to taká malá vzorka. Opýtala som sa, či nemajú k dispozícií aj nejaké vzorky na vyskúšanie a ona mi dala aspoň toto. Ide o čistiaci gél pre mastnú a problematickú pleť. Má peknú vôňu a úplne vyhovujúce gélové zloženie, ktoré sa jednoducho aplikuje na tvár. Ako som už písala, ja mám normálnu pokožku, takže keď mi tento čistiaci gél odstránil prebytočný kožný maz, tak moja pleť ostala trošku suchá. Som rada, že som vyskúšala aspoň túto vzorku, lebo by ma asi dosť mrzelo, keby som si kúpila 200 ml balenie asi za 12 €.


Tak toľko moje prvotné skúsenosti s kozmetikou z lekárne. Verím, že pre niekoho je to potrebné, no mňa veľmi neohúrila.
A aké sú Vaše skúsenosti s kozmetikou z lekárne? Používate? Nepripadá Vám prehnane drahá?
Prajem Vám krásny víkend.
Vaša Petra

3 komentáre:

  1. Ahoj, máš moc pěkný blog!!! Nechceš se více zviditelnit? Pokud ano, přihlaš se tady: http://www.kajahasidea.blogspot.cz/2014/05/chces-se-zviditelnit.html

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Měla jsem nějaké vzorečky, zrovna i těchto dvou produktů, ale možná tím, jak nemám citlivou pleť, tak jsem si z toho na zadek nesedla. Ani jeden z nich mě neuchvátil :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/05/spotrebovano-duben-2014.html

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Gél od Avene Cleanance nevyhovoval ani mne ale nie ani tak z dôvodu účinku, ale hrozne ma po ňom štípala tvár. Micelárku z Biodermy naopak zbožňujem, je úžasná, voňavá a jedinečná.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť